Cele mai grave cazuri la pacienţii infectaţi cu coronavirus de la Spitalul Militar ROL 2 s-au înregistrat la cei care aveau patologii asociate, precum diabet, obezitate, hipertensiune, a declarat căpitan Elvis Firoiu, medic specialist pneumolog în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davila”.

„Cele mai grave cazuri au fost la pacienţii care au avut patologii asociate, adică diabet, obezitate, hipertensiune. Trei dintre aceştia au fost transferaţi în Terapie Intensivă săptămâna trecută, iar unul dintre ei urmează să se transfere înapoi la corturi, fiind ameliorat. Zilele următoare aşteptăm să se externeze. El este cu stare generală bună acum. Altă patologie asociată ar fi cea oncologică. Avem 4-5 pacienţi care sunt cu patologie oncologică, însă sunt cu forme asimptomatice şi uşoare de boală. Ne aşteptăm să meargă bine”, a afirmat medicul.

El a spus că unii dintre pacienţii cu noul coronavirus care au afecţiuni oncologice erau în tratament cu chimioterapie, iar alţii în tratament cu radioterapie.

Medicul militar a afirmat că se aşteaptă ca numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus să scadă.

„Avem o colaborare foarte bună cu Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul ROL 2, primesc cazurile care se agravează, însă şi noi îi ajutăm cu eventuale consulturi pentru schimbarea unui antibiotic sau brohoscopii atunci când este cazul la pacienţii care se supra-infectează bacterian. În principiu, bronhoscopia în COVID nu prea are o utilitate foarte mare, însă cazurile care se supra-infectează bacterian trebuie bronhoaspirate. Mă aştept ca numărul de cazuri să scadă, să sperăm că o să fie bine”, a mai susţinut Firoiu.

În prezent, aproximativ 61 de pacienţi se află internaţi la Spitalul ROL2, dintre aceştia şase se află la Terapie Intensivă. AGERPRES