Dr. Doris Andronescu, Director General al Sanador, afirma ca la baza extinderii continue, organice, a clinicilor si Spitalului Sanador se afla investitia permanenta in tehnologie si mai ales crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea fiecarui angajat. In acest an, Spitalul SANADOR a investit un milion de euro in dotarea unui nou bloc operator si de asemenea a fost demarata constructia viitorului Spital de Oncologie, care va deveni functional in 2018.

 

 

– Cum puteti defini evolutia centrului Sanador de la infiintarea sa, primul spital privat din Romania?

– Infiintata in 2001, Sanador a avut o dezvoltare continua, exclusiv organica, fara nici o achizitie, avand in prezent un numar de 1400 de angajati, la care se adauga peste 1000 de medici colaboratori. In anul 2011 am inaugurat cel mai mare spital privat generalist din Romania, cu 402 paturi si 10 sali de operatie, avand una dintre cele mai performante sectii de terapie intensiva adulti si neonatologie. Investitia in tehnologie de ultima generatie, dar si in oameni a fost o preocupare permanenta. In tot acest timp, Sanador a atras unii dintre cei mai performanti medici si personal mediu de inalt profesionalism, reusind sa atinga performante deosebite, chiar si premiere medicale in Romania.

 

– In ultimii ani, piata serviciilor medicale private a devenit una extrem de competitiva, cu tot mai  multe clinici si spitale nou infiintate. Ce strategii manageriale aplicati pentru a raspunde nevoilor pacientilor si a le oferi servicii de calitate?

– Calitatea este principalul obiectiv pe care il are Sanador in furnizarea servicilor medicale. Investind in oameni, cea mai importanta resursa, reusim sa ne dezvoltam, dar si in tehnologia de ultima generatie, care reprezinta un punct de atractie pentru personalul medical, dandu-i incredere in desfasurarea activitatii in Sanador.

In Sanador am incercat sa creăm un mediu propice dezvoltarii fiecarui angajat si in care recunoastem valoarea personalului, de la menajera la directori. Servicilu medical nu inseamna numai ceea ce se petrece in cabinet sau in sala de operatii, intreg personalul medical contribuie la un act medical de calitate.

 

 – Care este strategia prin care reusiti sa atrageti medici cu inalta calificare si experienta, in conditiile exodului tot mai amplu al cadrelor medicale in strainatate?

– Prin complexitatea serviciilor medicale oferite si tehnologia de ultima generatie, ne mandrim ca am atras un corp medical de inalt profesionalism, in continua crestere. In ultimii ani ni s-au alaturat inclusiv medici romani care se repatriaza, datorita dotarilor din clinicile si Spitalul SANADOR.

 

– Care sunt noutatile anului 2017 la Sanador in ceea ce priveste introducerea de proceduri si tehnologii medicale inovative?

– Si in 2017 SANADOR continua seria investitiilor. Astfel, Spitalul SANADOR a investit un milion de euro in dotarea unui nou bloc operator alcatuit din doua sali hibride, avand noua generatie de terapie ghidata imagistic , reprezentata de angiograful Philips Azurion 7 cu 20’’ Flat Detector. Angiograful este instalat intr-una din cele doua sali  hibride, avand grad de asepsie 3, ceea ce permite efectuarea interventiilor de chirurgie cardiovasculare in  conditii de sterilitate proprii unui blocul operator, combinand tehnicile interventionale cu cele chirurgicale si  reunind ambele echipe de medici, cardiologi interventionisti si chirurgi cardiovasculari. Dotarile salii hibride sporesc confortul medicul si al pacientului , reduc timpul operator si perioada de spitalizare.

Am investit in ambulatorul spitalului, caruia i-am extins compartimentul de primiri urgente, avand 17 linii de garda 24/24.

De asemenea, am achizitionat echipamente EEG pentru diagnosticul epilepsiei si am investit in dezvoltarea departamentului de Radiologie Imagistica medicala, prin achizitia unui  echipament de rezonanta magnetica RMN Achieva d’Stream, varf de lance in gama Philips  si lista continua.

Nu in ultimul rand, am demarat constructia Spitalului de Oncologie, care va deveni functional in prima parte a anului 2018.

 

– De ce are nevoie sistemul medical romanesc, in intregul sau, in momentul de fata, pentru a se putea dezvolta corect si pentru a oferi pacientilor servicii de ingrijirie si tratament la standarde cat mai apropiate de cele occidentale?

– Trebuie privite si rezolvate problemele reale ale sistemului medical, ar trebui oprita migratia personalului medical, intrucat gasesc in unele spitale din Romania aceleasi conditii ca in tarile europene. In plus, trebuie sa ne impunem si sa respectam protocoale de tratament. Este necesar sa intelegem ca sistemul medical este un intreg, iar cele doua sisteme – public si privat – trebuie sa colaboreze.