Medicul neurolog pediatru francez Charlotte Dravet, care a descris în anul 1978 o formă nouă de epilepsie, cunoscută astăzi că Sindromul Dravet, se va afla în România la sfârşitul acestei săptămâni.

„Dr. Charlotte Dravet va participa, în zilele de 13 şi 14 martie, la o conferinţă medicală dedicată sindromului care îi poartă numele, organizată de Desitin Pharma România, companie farmaceutică specializată pe tratamente pentru sistemul nervos central şi în special în domeniul epilepsiei, şi Societatea Română de Neurologie Pediatrică”, a informat, într-un comunicat de presă, Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare.

Întâlnirea va reuni 56 de medici neurologi pediatri din toată ţara, care vor putea discuta cu dr. Charlotte Dravet despre diagnosticul, genetică şi tratamentul acestei forme de epilepsie. „În cadrul obiectivului său de promovare a noutăţilor medicale în domeniul neurologiei pediatrice, SRNP vine în sprijinul activităţii practice curente a specialiştilor în domeniu, prin iniţiative ştiinţifice medicale, de cercetare, educare şi formare în neurologia pediatrică. SRNP mulţumeşte Biocodex şi Destin pentru susţinerea în organizarea acestui eveniment şi specialiştilor din străinătate ce au fost de acord să ne împărtăşească din cunoştinţele şi experienţa lor în înţelegerea şi tratarea epilepsiei asociate acestui sindrom, cu multiple aspecte care afectează viaţa cotidiană a pacienţilor noştri”, a afirmat dr. Carmen Burloiu, preşedintele SRNP, potrivit comunicatului de presă.

Aproximativ 50 de copii din România sunt cunoscuţi ca suferind de Sindrom Dravet, însă boala este mult subdiagnosticată, din cauza lipsei de informaţii şi de fonduri pentru testare. De asemenea, la solicitarea Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare, medicul francez se va întâlni şi cu familiile copiilor diagnosticaţi cu această afecţiune, pentru a răspunde la întrebările acestora. AGERPRES