Prevenția ține de normalitate, în opinia Dr. Carmen Orban, Manager, Institutul Clinic Fundeni, și duce la economii în sistem, dar cel mai important aspect este că, pentru pacienți, aceasta este esențială, contribuind la salvarea vieților.

Potrivit Dr. Orban, educația reprezintă cheia ca țara noastră să poată ajunge la nivelul mai avansat al altor țări, în ceea ce privește prevenția. ”Educația trebuie începută din școli, încă din școala primară trebuie cursuri de educație pentru o viață sănătoasă”, a explicat Managerul I.C. Fundeni.

Aceasta și-a exprimat încrederea că rețeaua de 2,5 milioane de abonati medical ar putea fi o platformă ideală pentru derularea unor programe de educație și prevenție.

 

Context

În România sunt, în prezent, peste un 2,5 milioane de abonamente medicale. În cele peste două decenii de la introducerea sistemului de abonamente medicale pe piața serviciilor private de sănătate din țara noastră, numărul abonaților a crescut în fiecare an. A devenit mai simplu pentru români să aibă grijă de sănătatea lor și după ce s-a stabilit că abonamentele la servicii medicale sunt deductibile, în limita a 400 de euro/persoană/an. Acest beneficiu fiscal se aplică în egală măsură abonamentelor corporate, oferite de companii angajaților, dar și abonamentelor individuale, pentru persoane fizice. Astfel, abonamentele medicale suportate de angajator nu mai sunt considerate beneficii în natură, supuse aplicării impozitului pe venitul din salarii și a contribuțiilor de asigurări sociale, în limita unei sume anuale de 400 de euro/persoană.

Considerând educatia si prevenția ca fiind primii pasi spre sănătate, clinicile private caută să ofere continuu soluții personalizate de prevenție și tratament, atât pentru marile companii, cât și pentru IMM-uri sau pentru abonații individuali. Plecând de la realitatea că fiecare abonat are nevoi și cerințe medicale diferite, privații din sănătate își propun să joace rolul de consultant personal de sănătate, care are expertiza și echipa necesară pentru a oferi cele mai bune recomandări. Pachetele de prevenție oferă: îngrijire medicală primară de calitate, acces continuu și nerestricționat, istoric medical monitorizat, acces la un sistem medical integrat, dezvoltarea sistemului de sănătate și soluții medicale personalizate. Posibilitatea de a fi în contact permanent cu abonații, într-un sistem organizat și administrat de specialiști în domeniul medical, face din sistemul de abonati la servicii medicale o platformă extrem de eficientă pentru a implementa programe de educație și prevenție medicală, cu suportul operatorilor private, care administrează aceste abonamente.