
Structurile minuscule numite nanoparticule pot fi folosite pentru a transporta substanțe în anumite părți ale corpului, de exemplu pentru a administra un medicament pentru chimioterapie. Deși o astfel de „nanomedicină” a oferit speranță pentru îmbunătățirea terapiei cancerului, beneficiile de supraviețuire ale nanomedicamentelor aprobate clinic sunt adesea modeste în comparație cu chimioterapia convențională.
O cercetare nouă publicată în Journal of Controlled Release indică faptul că nanomedicina poate oferi beneficii suplimentare dacă este administrată în doze mai mici și mai frecvente – numite dozare metronomică – decât doza maximă standard tolerată a tratamentelor curente.
„Nanomedicina și terapia metronomică au fost considerate două abordări diferite pentru a trata cancerul. Analiza noastră sugerează că aceste două abordări pot fi privite folosind același cadru unificat ca strategii de îmbunătățire a tratamentului”, spune autorul corespondent Rakesh K. Jain, director al E.L. Steele Laboratories for Tumor Biology de la Massachusetts General Hospital.
Continuarea materialului pe platforma specializată Desprecancer.ro