Două unităţi sanitare private din judeţul Prahova vor trata pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, solicitarea de introducere a acestora în circuitul de gestionare a cazurilor COVID-19 fiind trimisă către Ministerul Sănătăţii, a anunţat Prefectura Prahova.
Potrivit sursei citate, cele două unităţi sanitare ar urma să pună la dispoziţia autorităţilor 30 de paturi pentru cazurile uşoare şi medii ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.
Prefectul Cristian Ionescu a declarat că în cursul zilei de luni a fost trimisă către Ministerul Sănătăţii solicitarea de introducere a celor două spitale în circuitul de gestionare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, aşteptările fiind ca în această săptămână să fie realizate toate procedurile.
Conform datelor furnizate de către Prefectură, în prezent, în Prahova sunt disponibile pentru pacienţii COVID-19 398 de paturi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti – cu Secţia de Boli Infecţioase, Secţia de Pneumologie şi ATI, Spitalul Câmpina, care este spital suport, Spitalul de boli pulmonare Breaza, Spitalul de Psihiatrie Voila, Spitalul General CF Ploieşti, Spitalul de pneumoftiziologie Drajna şi spitalul privat Patrick Medical Center. AGERPRES