Două aparate de hemodializă au fost donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe de către Clubul Lions, urmând să fie folosite pentru tratarea pacienţilor cu insuficienţă renală, informează conducerea instituţiei.

“Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit, în această săptămână, o nouă donaţie, de această dată constând în două aparate de hemodializă de generaţie nouă, oferite unităţii noastre medicale de către Clubul Lions Bucureşti Cosmopolitan, prin Clubul Lions Miercurea Ciuc. Suntem recunoscători pentru noile aparate, care vor ajuta personalul medical în tratarea pacienţilor care au nevoie de această procedură”, au scris reprezentanţii spitalului pe pagina de Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă, Clubul Lions a adus din Austria mai multe aparate de hemodializă, iar 12 dintre acestea au fost sau vor fi distribuite unor spitale din judeţele Covasna şi Harghita, respectiv patru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi câte două la spitalele din Gheorgheni, Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc.

“Valoarea totală a sprijinului Lions Club România pentru judeţele Harghita şi Covasna este de aproximativ 30.000 de euro, reprezentând 12 dializoare”, au precizat reprezentanţii Lions.

În urmă cu câteva zile, trei spitale din judeţul Covasna, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, au primit aparate de ventilaţie şi medicamente pentru tratarea pacienţilor COVID-19 dintr-o donaţie făcută României de către Guvernul Ungariei.

Astfel, două aparate de ventilaţie, 200 de măşti pentru ventilaţie noninvazivă şi 300 de cutii de Favipiravir au fost donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc a primit 30 de măşti CPAP şi 100 de cutii de Favipiravir, iar Spitalul Orăşenesc din Baraolt a primit 30 de măşti CPAP şi 50 de cutii de Favipiravir. AGERPRES