O moderna statie centrala de monitorizare a functiilor vitale, in valoare de aproape 60.000 de lei, achizitionata cu sprijinul Michelin Romania, a fost data in folosinta la Spitalului Judetean de Urgenta Zalau.

„Daca pana acum in cadrul Sectiei de Cardiologie exista un defibrilator care monitoriza doar ritmul cardiac, noile echipamente permit monitorizarea centralizata si simultana a ritmului cardiac, a saturatiei de oxigen, a tensiunii, temperaturii si respiratiei, acestea fiind prevazute cu sisteme de avertizare sonora pentru situatiile de urgenta, astfel incat timpul de interventie in caz de urgenta medicala este foarte mic. Pe langa faptul ca sistemul prezinta siguranta maxima pentru pacient, acesta permite un diagnostic corect mult mai rapid, o monitorizare eficienta a starii pacientului si da posibilitatea echipei medicale sa intervina in timp util pentru salvarea vietii pacientului”, a declarat, marti, Codruta Puscas, purtator de cuvant al institutiei.

Sistemul permite si stocarea informatiilor privind functiile vitale ale pacientului si evolutia acestora, astfel incat la orice spitalizare ulterioara a pacientului, exista posibilitatea compararii acestor parametri si evaluarea eficienta a evolutiei medicale a pacientului. De asemenea personalul sectiei Cardiologie a participat la cursuri de instruire in ceea ce priveste folosirea corespunzatoare a echipamentelor. Fondurile necesare achizitionarii, instalarii si punerii in functiune a statiei centrale de monitorizare a functiilor vitale, in valoare de aproape 60.000 de lei, provin dintr-o sponsorizare facuta de cele doua fabrici ale Companiei Michelin Romania si anume Zalau Anvelope si Zalau Cord, in cadrul programului de implicare sociala in viata comunitatii locale. AGERPRES