butuc_voidiu_.jpgManagerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a anunţat marţi că unitatea are în derulare un program de investiţii generos pentru dotarea şi modernizarea clinicilor din subordine, primele aparate de ultimă generaţie în valoare de peste 160.000 lei fiind destinate Clinicii de Oftalmologie.

Potrivit managerului, Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost dotată cu un biomicroscop cu camera de luat vederi şi un tonometru non-contact, necesar diagnosticării pacienţilor cu glaucom, cele două aparate fiind puse deja în funcţiune.

„Este vorba despre un biomicroscop modern care are ataşat o camera şi un calculator pentru arhivarea datelor pacientului cu privire la afecţiunea oftalmologică. Astfel, un pacient, care prezintă o tumoră la nivelul ochiului, poate fi mult mai bine monitorizat în timp, astfel încât specialistul oftalmolog să poată observa clar stadiul afecţiunilor oculare. Trebuie precizat de asemenea că biomicroscopul va fi utilizat şi pentru instruirea medicilor rezidenţi şi a studenţilor care vor putea vedea exact tipurile de afecţiune tratate în Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Cel de-al doilea aparat este un tonometru, un aparat de măsurare a tensiunii oculare care se efectuează nu prin contact direct, ci cu ajutorul unui jet de aer. Acest procedeu prezintă o sumă de avantaje. În primul rând ochiul pacientului nu vine în contact cu niciun fel de dispozitiv, care ar putea să-l deranjeze sau să-i creeze un disconfort”, a arătat Butuc.

Potrivit managerului, prin investigaţiile cu acest tonometru nu se pot transmite infecţii, iar unul dintre cele mai importante beneficii ale realizării măsurării tensiunii cu jetul de aer este faptul că pacientul nu are nevoie de anestezie, înlăturând astfel neajunsurile la care erau supuşi pacienţii până acum. „Îi îndrum pe pacienţii suferinzi de afecţiuni oculare să se adreseze cu toată încrederea către Clinica de Oftalmologie a SCJ Mureş, unde pot beneficia în mod direct de dotările moderne prezentate şi profesionalismul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în această clinică. În calitate de manager al SCJ Mureş sunt convins că printr-un astfel de management performant putem creşte calitatea actului medical şi a serviciilor oferite pacientului”, a declarat dr. Ovidiu Butuc. AGERPRES