Sectia Chirurgie a Spitalului Clinic Municipal (SCJU) Arad a primit deja dotari in valoare de peste 50.000 de euro, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa mai primeasca alte cateva piese medicale.
Potrivit viceprimarului Tiberiu Dekany, unul dintre organizatorii evenimentului caritabil intitulat „Balul de cristal” 2007 (organizat in decembrie), Fundatia Concordia si-a propus ca obiectiv principal al acestuia sprijinirea Sectiei Chirurgie a SCJU Arad.

In acest sens, fundatia a demarat o colaborare cu Clinica privata Euromed din orasul Furth (Germania), cea mai mare clinica de acest fel din Europa. In cadrul acestui proiect, la Arad au ajuns primele obiecte de tehnica medicala, strict necesare
dezvoltarii activitatii in Sectia Chirurgie: noua paturi de spital cu comanda electrica; insuflator (N2O, CO2) laparoscopic; diferite instrumente chirurgicale; aspirator medical; doua camere endoscopice; sursa de lumina pentru endoscop; laparoflator electronic; aparat de coordonare MedLive, EndoLive; cinci videorecordere; sterilizator cu abur; s.a.m.d.

Aceeasi clinica germana va mai trimite spitalului un pat cu comanda electrica; instrumente chirurgicale mici; alte doua paturi speciale, dotate cu o saltea speciala prin care circula aerul, favorizand astfel imobilizarea persoanelor grav bolnave (arsi, intubati etc.), s.a.m.d., transportul obiectelor din Germania la Arad fiind asigurat de Fundatia Concordia.

„Costul total al tehnicii medicale care a ajuns deja in Sectia Chirurgie a SCJU Arad se ridica la peste 50.000 euro”, a mai precizat coordonatorul acestui proiect, Tudor Simota, vicepresedintele Fundatiei Concordia Arad.