spit jud bistrita nasaud.jpgAsociaţia Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. din Germania, cu care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud are o colaborare de peste zece ani, a donat, marţi, o ambulanţă şi un microbuz care vor ajunge în parcul auto al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, respectiv al Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Valoarea donaţiei se ridică la aproximativ 25.000 euro, iar la evenimentul de predare-primire au fost prezenţi preşedintele asociaţiei germane, Heinrich Schatman, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, precum şi alţi reprezentanţi din conducerea acestei instituţii.

Preşedintele CJ i-a adresat mulţumiri lui Heinrich Schatman pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului, având în vedere că resursele financiare ale judeţului Bistriţa-Năsăud nu sunt suficiente pentru a acoperi toate nevoile instituţiilor sociale.

În luna aprilie, asociaţia Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. a mai trimis la Bistriţa un ajutor umanitar format din 42 paturi de îngrijire spital pentru adulţi, 30 de saltele şi patru paturi speciale pentru copii, toate bunurile fiind destinate echipării secţiilor de oncologie şi terapie intensivă ale Spitalului Judeţean. AGERPRES