spit jud tulcea.jpgSpitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a primit luni o donaţie de 19 paturi noi, acestea urmând să fie acordate secţiilor exterioare unităţii spitaliceşti.

„Cele 19 paturi vor fi utilizate de secţiile exterioare SJU care vor fi modernizate anul viitor, pentru că în momentul de faţă avem în curs de licitaţie achiziţionarea a circa 400 de paturi noi”, a declarat luni directorul SJU, Ion Popescu.

Donaţia a fost primită de SJU prin intermediul Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România.

Pentru achiziţionarea celor circa 400 de paturi pentru SJU, potrivit sursei citată, managerii unităţii au alocat circa 1,1 milioane de lei. Numai anul trecut, la SJU s-au realizat investiţii în sumă de peste 3,2 milioane de lei, cele mai importante dintre acestea fiind considerate achiziţionarea unui aparat tomograf care a fost dat în folosinţă în urmă cu aproape trei luni, precum şi modernizarea instalaţiilor termice şi sanitare din corpul principal al clădirii.

În continuare, conducerea SJU doreşte să atragă o finanţare de circa 15 milioane de lei pentru anveloparea tuturor clădirilor în care există acum unităţi ale spitalului tulcean. AGERPRES