spital jud baia mare.jpgCompania Italsofa Romania a donat Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare 130.000 de euro, dar si garantia ca acest gest caritabil va continua si in anul 2010.

”Spitalele reprezinta un element de stabilitate intr-o comunitate, fac parte din ea, asigura bunastarea ei si trebuie sa fie sustinute si prin implicarea comunitatii. Tocmai de aceea, am facut apel catre toti oamenii bine intentionati din judetul Maramures sa vina alaturi de noi si sa ne sprijine, iar cei care au raspuns cu o deosebita generozitate apelului nostru au fost cei de la compania Italsofa Romania, reprezentata in municipiul Baia Mare prin domnul Francesco Stasola” – a declarat vineri directorul spitalului, dr. Calin Pop.

Donatia primita de spital va fi utilizata pentru dotarea si modernizarea mai multor sectii. Potrivit directorului spitalului, din acesti bani se vor rezolva mai multe probleme ale spitalului. Va fi reabilitata complet si utilata o sala de ortopedie, a fost achizitionat un ecograf cu destinatie vasculara si cardiovasculara, de ultima generatie si un rezectoscop – un aparat extrem de important pentru buna desfasurare a operatiilor si interventiilor in sectia de urologie.


„Vom mai achizitiona doua electrocardiografe, cinci pulsoximetre si, extrem de important, un aparat de anestezie – terapie intensiva, de care spitalul are intotdeauna nevoie. Dar cel mai important lucru este faptul ca exista disponibilitate din partea partenerilor companiei Italsofa ca aceasta colaborare sa continue si anul viitor’ – a subliniat dr. Calin Pop. AGERPRES