Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova a solicitat încă 10 paturi ATI pentru pacienţii în stare gravă infectaţi cu SARS-CoV-2, după ce în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor grave şi al prezentărilor în UPU.

Managerul SJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că pentru cele 10 paturi suplimentare este nevoie de 30 de noi angajări, dintre care patru medici, pentru care s-a primit aprobare de la Ministerul Sănătăţii (MS).

„Avem foarte multe prezentări în UPU, avem foarte mulţi suspecţi infectaţi cu SARS-CoV-2, iar în ATI, de o lună o lună de zile, toate cele 20 de locuri sunt ocupate şi, cum se eliberează un pat, se ocupă imediat de către un alt pacient aflat în izolatorul UPU. În acest moment, avem trei pacienţi în izolatorul UPU care sunt în aşteptare pentru ATI. Pe de altă parte, facem demersuri pentru extinderea cu 10 paturi pentru sectorul ATI – COVID. Am solicitat ieri (miercuri n.r.) MS suplimentarea posturilor pentru a putea asigura personal în vederea extinderii numărului de paturi, pentru care avem nevoie de circa 30 de posturi – patru medici, asistenţi, îngrijitoare, brancardieri, infirmieri”, a precizat Laurenţiu Ivanovici.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare se aşteaptă o creştere a numărului pacienţilor cu suspiciune de infectare SARS-CoV-2 care se prezintă în UPU şi care nu sunt confirmaţi la un test.

„Ne aşteptăm ca numărul prezentărilor în UPU să crească în perioada următoare şi să crească în primul rând numărul pacienţilor cu suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2, care nu sunt confirmaţi la un test. Dacă ar fi confirmaţi la un test, ar trebui să se adreseze altor spitale, pentru că noi suntem suport COVID pentru cazuri grave în ATI şi pentru specilităţi chirurgicale. Pacienţii care au forme uşoare îi trimitem către Spitalul de Boli Infecţioase sau către Spitalul Filantropia din Craiova”, a mai afirmat managerul SJU Craiova.

În ceea ce priveşte situaţia cadrelor medicale infectate cu SARS-CoV-2, managerul SJU Craiova a mai spus că în fiecare zi apar câteva cazuri de infectări în rândul personalului şi pentru secţiile foarte solicitate se redistribuie personal din alte secţii mai puţin solicitate, astfel încât să se menţină toate secţiile deschise.

„În special în ATI şi UPU mai apar probleme. Între tip am mai şi recrutat, numai pentru UPU am făcut 17 angajări noi – personal medical mediu şi auxiliar şi am detaşat doi medici de la alte spitale, prin ordin al şefului DSU”, a declarat Laurenţiu Ivanovici.

De circa două săptămâni, în Dolj sunt confirmate zilnic peste 200 noi cazuri de COVID-19 şi aproximativ 400 de persoane sunt internate în spitale, din care 285 în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova. AGERPRES