Impunerea unui mentorat, în sensul ca un farmacist să preia în stagiul de practică un student la Farmacie și să îi arate ceea ce știe, inclusiv cum comunică, ce face, urmând apoi să schimbe rolurile și studentul să preia rolul principal, să interacționeze cu pacientul, sub supravegherea farmacistului, este ideea propusă de Doina Drăgănescu, decanul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie, „Carol Davila”, București, pentru îmbunătățirea relației farmacist-pacient.

În cadrul primei întâlniri a board-ului profesional ”Farmacia Viitorului”, ce a avut loc la Hotel Marriott, București, decanul Doina Drăgănescu a vorbit despre importanța stabilirii unei comunicări empatice și corecte între farmaciști și pacienții care le solicită ajutorul. ”Teoria oricum așa arată că trebuie făcut, dar este o cale lungă până la practică, tocmai de aceea este mare nevoie de aceste stagii”, a insistat Drăgănescu.

Programul ”Farmacia Viitorului” este unul de informare, activare și engagement, dedicat studenților farmaciști din ultimul an, din facultățile de profil, din întreaga țară. . Programul este susținut de Farmexpert și Farmacia Alphega și implementat de către Oameni și Companii și a fost lansat la sfârșitul anului 2017.

În contextul schimbării continue din ultimii ani a percepției societății privind rolul farmacistului, un program dedicat viitorilor farmaciști este util și necesar. În acest cadru, pot fi discutate provocările meseriei, așteptările pe care studenții le au înainte de a intra pe piața muncii, schimbările din ultimii ani, evoluția pieței și noile tehnologii și aplicații dedicate farmaciștilor. Programul va încuraja studenții să se implice în activități de voluntariat și practică concretă în cadrul farmaciilor. Mai multe detalii despre program și activitățile realizate puteți afla de pe platforma programului www.farmaciaviitorului.ro.