alexandria_spital_acte.jpgO ceremonie în cadrul căreia s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria a avut loc sâmbătă în prezenţa primului-ministru Victor Ponta şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a reprezentanţilor proiectantului şi constructorului şi a cadrelor medicale.

„Am vrut să fiu de faţă în calitatea actuală de prim-ministru, dar şi în calitatea de ministru al Sănătăţii, pe care o mai am câteva zile”, a declarat Victor Ponta.

Primul-ministru a precizat că a dorit să aducă astfel mulţumiri tuturor cadrelor medicale, „pentru că au reuşit în aceşti ani să lucreze în condiţii foarte grele, deşi puteau pleca în ţări cum sunt Franţa sau Germania”. „Acum există un orizont de timp foarte clar, deoarece peste doi ani vor putea lucra cu toţii într-un spital care va arăta ca unul din Franţa şi Germania. Datoria mea este să ne mai apropiem şi cu salariile de aceste ţări, ceea ce nu va fi la fel de uşor”, a spus Ponta.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 printr-un proiect al CJ Teleorman cu o valoare totală de peste 83 milioane de lei. Cofinanţarea de la bugetul CJ este de aproximativ 17 milioane de lei, durata de execuţie a lucrărilor fiind 24 de luni. AGERPRES