Lazar_ioan.jpgDoctorul Ioan Lazăr a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, acesta fiind de altfel singurul candidat înscris. Iniţial au mai anunţat că îşi doresc funcţia vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Emilia Arcan, şi secretarul general al judeţului, Daniela Soroceanu, dar ambele au renunţat în ultimul moment.

Doctorul Ioan Lazăr a obţinut media 8,60 după susţinerea interviului, a probei scrise şi susţinerea proiectului managerial. ”Ce a fost uşor a trecut, de acum începe greul. Am un plan managerial pentru 5 ani dar sper să realizez toate acestea în următorii doi ani. Voi merge, joi, la Ministerul Sănătăţii pentru a obţine fondurile necesare funcţionării spitalului”, a declarat doctorul Ioan Lazăr.

Acesta a fost numit manager interimar al spitalului în septembrie 2012, după demisia fostului manager. După şase luni de la numire au apărut contre între prefectul George Lazăr şi preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, cu privire la legalitatea interimatului în funcţia de manager, dar doctorul Ioan Lazăr a fost menţinut de conducerea judeţului în funcţie. Incertitudinile au fost spulberate odată cu obţinerea funcţiei de manager prin concurs. AGERPRES