15% dintre pacienții cu diabet dezvoltă picior diabetic, iar dintre aceștia între 15-20% ajung la amputație! Despre soluțiile prin care putem preveni acest rezultat teribil pentru orice pacient vom discuta la Ora Specialistului Rodiabet împreună cu prof. dr. Mircea Pătruț, Medic Primar chirurgie vasculară și cardiovasculară în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica din București. Dezbaterea are loc miercuri, 3 aprilie, de la 17.00, pe platforma Zoom.

Înscrierile sunt deschise aici: Webinar Ora Specialistului ediţia 10 – Rodiabet.

În funcție de stadiul în care este descoperită boala, piciorul diabetic se poate vindeca, iar terapiile disponibile au ca scop principal oprirea din evoluție a bolii și ameliorarea simptomelor cu care se confruntă pacienții. Cazurile severe se concentrează pe salvarea piciorului de la amputare, prin intermediul revascularizării.

Despre depistarea, stadializarea și adaptarea metodelor terapeutice discutăm la Ora Specialistului Rodiabet, cu invitatul special prof. dr. Mircea Pătruț, Medic Primar chirurgie vasculară și cardiovasculară cu o experiență de peste 30 de ani și peste 50.000 de operații realizate. Prof. dr. Pătruț a fost privilegiat să își desfășoare activitatea în unele dintre cele mai prestigioase clinici de chirurgie cardiovasculară din lume, cum ar fi cele din Paris, Copenhaga, Viena, Berlin, Milano sau Atena, iar în acest moment operează în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica din București.

Angiomedica este primul centru privat de diagnostic care oferă examinare, tratament minim-invaziv și monitorizare pacienților cu afecțiuni cardiovasculare atât din București, cât și din țară și străinătate, o instituție medicală specializată în cardiologia clinică, tehnici hibride, chirurgie minim-invazivă cardiovasculară, aritmologie și electrofiziologie.

De-a lungul anilor, specialiștii Spitalului Angiomedica au tratat cu succes numeroși pacienți, fiind realizate mii de proceduri intervenționale și operații (revascularizările periferice, operaţiile pe carotidă, bypass, varice etc.) și au ajuns la performanță prin mai multe premiere naționale, precum: primul laborator de cateterism privat din România, prima operație de bypass vascular pentru arterita Takayasu (2020) și prima intervenție pentru extirparea unei tumori gigant (30 cm lungime cu diametru de 10 cm) la un pacient cu leiomiosarcom endovascular (2021).

Vino alături de noi la Ora Specialistului Rodiabet și învață cum să salvezi picioarele pacienților tăi cu diabet! Înscrie-te aici: Webinar Ora Specialistului ediţia 10 – Rodiabet.

Rodiabet este platforma dedicată comunității de diabet din România, dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2018. Rămâi conectat la activitățile comunității și află cele mai noi știri privind diabetul zaharat, abonându-te gratuit la newsletterul săptămânal Rodiabet aici:  Abonare newsletter – Rodiabet.