Incontinența urinară de stres consta in pierderea involuntara (accidentala) de urina care apare in urma eforturilor fizice La femei, aceasta este cauzată de sarcină, naștere, menopauză, practicarea unor sporturi și alte complicații urologice.

Pe langă incontinenţa urinară de stres, femeile pot suferi şi de incontinenţă urinară cu imperiozitate  ( pierderi de urină asociate cu sentimentul de necesitate de a urina ) sau incontinenţa urinară mixtă  în care pacienta suferă atat de incontinenţă de stres cât şi de imperiozitate.

Milioane de femei din intreaga lume sufera de incontinență urinară de stres.Una din trei femei este afectata aceasta conditie. Frustrarea care apare consecutiv acestei situatii conduce la o scadere a increderii de sine si implicit a calitatii vietii femeilor care se confrunta zilnic cu aceasta problema. Din grija pentru femei, pentru a le ajuta sa se simta libere din nou, am dezvoltat DIVEEN®.

 

Ce este Diveen®?

Diveen® este un dispozitiv intravaginal inovator non-chirurgical, discret, complet invizibil, cu o eficiență dovedită clinic in  reducerea riscului pierderii urinare.

Diveen® este indicat femeilor care suferă de incontinenta urinara (de stres sau mixte)  ușor de aplicat și folosit.

 

Avantajele utilizării Diveen®?

100% protecție , 100 % discreție.

Dispozitiv inovator, reduce semnificativ a riscul de pierdere urinară.

Material biocompatibil.

12 ore de control al incontinenței

 

Cum acționează Diveen?

Diveen a fost proiectat special, pornind de la anatomia intima a femeii, să susțină peretele vaginal anterior în zona din imediata vecinatate a vezicii urinare. În timpul unui efort precum tusea, presiunea intraabdominală crește brusc și generează un nivel de presiune maximă care se transmite prin vezică pe inelul flexibil al Diveen. La rândul său, acesta face partea rigidă a  dispozitivului să avanseze, susținând în acest fel uretra, sa reduca semnificativ incidența scurgerilor urinare si sa va ofere libertate totala de miscare.

Scoateți dispozitivul noaptea, după o zi de utilizare.Nu este necesară scoaterea dispozitivului Diveen în timpul folosirii toaletei.

 

Incontinenta urinara feminina este un  fenomen social, cu numeroase si neplacute consecinte psihice si fizice, el poate marca intr-o masura mai mica si femeile in perioada  fertile (10%), dar devine o problema reala, in special dupa menopauza, cand aproape jumatate din femei se plang de acest simptom dezagreabil (60% dupa Disfler, 2000) Se apreciaza ca 7 milioane de femei sufera de incontinenta urinara de efort (IUE) in SUA, (Rowe si colab., 1989) si 4 milioane de femei in Anglia, (Continence Fundation 2000).

Este prin urmare o problema nu numai medicala, dar si social-economica.

 

Se poate  întâmpla ceva cu dispozitivul în corpul meu?

Nu, tehnologia Diveen® permite  utilizarea in siguranta a dispozitivului.

Dacă snurul dispozitivului  se rupe in mod accidental, consultați-vă rapid medicul.

Nu utilizați tratamente intravaginale sau pentru incontinenta în același timp cu utilizarea dispozitivului.

 

În calitate de partener pentru soluții pentru incontinența feminină, B. Braun a participat la ICS, care a avut loc la Florența, Italia în perioada 12-15 septembrie 2017. În cadrul acestui congres, participanții au avut ocazia să descopere noile noastre inovații Diveen® și Actreen® Mini, un cateter unic conceput pentru cateterizarea intermitentă feminină. Prin evidențierea acestor două produse, B. Braun a arătat că soluțiile salesunt desemnate îmbunătățirii calitatii  vieții pacienților.