Distribuitorii de medicamente atentioneaza ca situatia medicamentelor de import, aflate pe lista medicamentelor compensate si a celor cuprinse in programele nationale de sanatate, este neschimbata, iar criza din farmacii se adanceste.

Ministerul Sanatatii intarzie luarea unei decizii care sa duca la deblocarea situatiei, sustin reprezentantii distribuitorilor de medicamente.

In ultimele zile, distribuitorii de medicamente nu au mai fost invitati la nicio intalnire cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pe tema crizei de medicamente, in ciuda semnalelor de alarma din partea operatorilor de pe piata farmaceutica referitoare la terminarea din farmacii a stocurilor de medicamente vitale pentru pacienti.

Distribuitorii considera ca daca reprezentantii ministerului ar intelege sa respecte legislatia in vigoare si sa aplice ajustarea preturilor la medicamente prin actualizarea cursului valutar, aceasta criza s-ar putea incheia foarte repede si bolnavii nu ar mai avea de suferit. Ei solicita Ministerului Sanatatii Publice sa adopte, in regim de urgenta, masurile necesare care sa permita reluarea cu efect imediat a aprovizionarii cu medicamente de import a farmaciilor.