Directia de Sanatate Publica Constanta se confrunta cu un deficit de personal, in special la compartimentele financiar si contabilitate, conducerea institutiei afirmand ca „sunt luate sarcini de la unul si date la altul, pentru a se putea face fata, cat de cat, solicitarilor”.

„Ar fi groaznic daca, in conditiile date, ni s-ar solicita sa facem reduceri de personal, pentru ca este foarte mult de munca. S-a pensionat din personal, dar nu putem face angajari pentru ca posturile sunt blocate. Am miscat angajati dintr-un compartiment in altul, astfel incat sa acoperim activitatea”, a afirmat, intr-o conferinta de presa, reprezentanta DSP Constanta, Camelia Ciubotaru, mentionand ca, de exemplu, un avocat presteaza si alte servicii decat cele specifice activitatii sale.

Potrivit acesteia, singurul post de jurist din DSP este blocat, iar prin neocuparea posturilor unice se produc disfunctionalitati in institutie. „Pe partea medicala, doctori, cadre medii, nu avem deficit, chiar stam bine. Speram insa sa nu ni se pregateasca ceva si sa ajungem la reduceri de personal”, a afirmat dr. Camelia Ciobotaru. Medicul a mentionat ca, in prezent, la DSP Constanta isi desfasoara activitatea peste 200 de salariati.