Directorul Centrului de dializa si nefrologie Renamed Medical II, Florin Margineanu, acuza Ministerul Sanatatii Publice ca impiedica intrarea in exploatare a acestei noi unitati medicale din Drobeta-Turnu Severin.
El a sustinut ca, in principiu, ministrul Eugen Nicolescu, fusese de acord in 2006 cu propunerea grupului germano-americano-japonez Renamed Farma de a investi peste 2 milioane euro in amenajarea unui centru de hemodializa privat ultramodern, care sa presteze servicii medicale pentru cei 150 bolnavi din Mehedinti cuprinsi in programul de hemodializa cronica.

„Dupa finalizarea lucrarilor de investitii si dotarea salilor de tratament cu 20 aparate de ultima generatie, o statie de tratare a apei, fotolii-paturi cu comanda automata si cinci autosanitare, domnul ministru, fara nicio explicatie, nu a autorizat intrarea in functiune a centrului”, a afirmat Margineanu.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Vasile Ciurchea, a precizat ca pentru ca un furnizor sa intre in relatie contractuala cu CNAS este necesara completarea ordinului comun al Ministerului Sanatatii Publice si CNAS privitor la programele de sanatate si normele metodologice de aplicare a contractului-cadru.

Potrivit lui Ciurchea, acest lucru este necesar intrucat unitatile care intra in relatii contractuale pentru aceste programe de sanatate trebuie nominalizate prin acest act normativ.