Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Harghita, dr. Bustya Attila, si-a pierdut viata, pe 9 august, dupa ce s-a rasturnat cu ATV-ul intr-o zona muntoasa.
Seful Serviciului de Salvamont Harghita, Marian Chivu, a declarat ca dr. Bustya a plecat de la locuinta lui din localitatea Cozmeni, in jurul orei 17, 00. Cand au vazut ca nu se mai intoarce si nici nu raspunde la telefon, membrii familiei au inceput sa-l caute si in jurul orei 23, 00 au apelat numarul unic de urgenta 112. Echipe formate din salvamontisti, jandarmi si politisti au inceput imediat cautarile in zonele din apropierea localitatii Cozmeni. Trupul neinsufletit al directorului medical al Spitalului Judetean de Urgenta a fost gasit in jurul orei 1, 50, la o distanta de 3 km de sat, intr-o zona accidentata.

Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat ca din primele cercetari rezulta ca dr. Bustya Attila a ajuns cu ATV-ul pe creasta muntelui, mergand pe un teren accidentat, iar la un moment dat a pierdut controlul vehiculului si s-a rasturnat. Trupul sau a fost gasit la 300 de metri de creasta, semn ca s-a rostogolit de pe munte, iar ATV-ul se afla mai jos de cadavru. Medicii de la Ambulanta spun ca moartea a fost una violenta si s-a datorat multiplelor traumatisme si leziunilor organelor interne.

Salvamontistii au afirmat ca alarmarea a fost tarzie si sunt de parere ca daca era gasit mai repede, poate mai existau sanse de salvare. In plus, oamenii muntelui au atras atentia asupra faptului ca dr. Bustya era echipat nepotrivit pentru o incursiune pe munte.
„A plecat echipat total necorespunzator, in slapi, slip si tricou. Cu muntele nu te joci, muntele nu iarta pe nimeni, indiferent cine este”, a spus Marian Chivu.

Chirurgul Bustya Attila avea 54 de ani si a condus timp de mai multi ani Directia de Sanatate Publica Harghita. De aproximativ un an, era directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc.