ploiesti_spit_jud.jpgDirectorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, Alexandru Băloi, este singurul candidat care a mai rămas în concurs pentru obţinerea postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU Ploieşti, Gheorghe Rizea, a declarat marţi că doar unul dintre cei trei medici care s-au înscris la concursul pentru funcţia de manager al spitalului a mai rămas în concurs, fiind vorba despre directorul DGASPC Prahova, Alexandru Băloi. Acesta a trecut de proba scrisă a concursului, care a constat într-un test grilă de verificare a cunoştinţelor din domeniul legislaţiei şi managementului sanitar, urmând să susţină o probă în care îşi va prezenta proiectul de management.

Trei medici s-au înscris la concursul organizat pentru postul de manager al SJU Ploieşti, rămas liber la sfârşitul anului trecut după ce fostul manager, Adrian Strâmbeanu, a demisionat în urma unui scandal.
Cei trei candidaţi au fost Alexandru Băloi, medic de familie, care o perioadă a ocupat funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, fiind apoi detaşat ca director al DGASPC Prahova, medicul stomatolog Marius Andrei Dinu şi Andrei Zbuchea, medic primar de chirurgie plastică în Secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Gheorghe Rizea a precizat că unul dintre candidaţi, respectiv medicul Andrei Zbuchea, nu a îndeplinit toate condiţiile pentru a intra în proba scrisă a concursului, iar Marius Andrei Dinu nu a obţinut un punctaj la proba scrisă care să îi permită să treacă la etapa de susţinere a proiectului de management.
Conducerea interimară a SJU Ploieşti este asigurată de medicul Florin Puşcariu de la data de 6 decembrie, când fostul manager Adrian Strâmbeanu a renunţat la funcţie în urma unui scandal izbucnit după ce chirurgul Dan Oprea a făcut o serie de afirmaţii grave în presă privind desfăşurarea activităţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Prahova. AGERPRES