Consiliul Judeţean Sălaj a numit, începând de pe 9 martie, un manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în persoana Rodicăi Albert, ce a ocupat până în prezent funcţia de director relaţii comerciale la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj.

Numirea vine după ce luni, fostul manager, Georgeta Fiţ, ce ocupase postul prin concurs la începutul anului 2020, a demisionat din funcţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a precizat că noul manager are, în opinia sa, aptitudini de lider şi ştie foarte bine plusurile şi minusurile spitalului judeţean, din poziţia pe care a avut-o în cadrul CAS Sălaj.

„Îi urez mult succes doamnei Rodica Albert. Sunt convins că va fi un manager foarte bun, un manager care va asigura acel liant între personalităţile care sunt aici în spitalul judeţean, pentru că fiecare medic este o personalitate aparte şi este nevoie de colaborare, este nevoie de dialog şi de un plan prin care împreună să poată să asigure liniştea noastră, a tuturor celor din Sălaj, că această activitate din domeniul sanitar se află pe mâini bună şi că noi putem să apelăm cu încredere la serviciile spitalului judeţean”, a precizat preşedintele CJ Sălaj.

De profesie jurist, Rodica Albert a precizat la rândul ei că lucrează de peste 20 de ani în cadrul CAS Sălaj şi că la Spitalul Judeţean îşi doreşte să construiască o echipă, alături de profesioniştii din sistemul medical.

„Preiau funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău venind de pe poziţia de director relaţii contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj. Mai bine de 11 ani am coordonat activitatea structurii de control în cadrul CAS, prin urmare realizările şi problemele cu care se confruntă spitalul îmi sunt cunoscute. Prioritatea mea în această funcţie este de a asigura cadrul necesar pentru ca pacienţii să beneficieze de servicii medicale diversificare şi de calitate în această unitate. În condiţiile în care peste 95% din pacienţii trataţi în spital sunt pacienţi ai acestui judeţ, avem obligaţia morală de a ţine pasul cu noul şi de a le asigura serviciile medicale de care au nevoie. Ştiu că în Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt cadre medicale foarte bine pregătite, care au ca prioritate sănătatea şi confortul psihic al pacienţilor lor. Cu aceste cadre medicale, începând de azi, voi face echipă, cu convingerea că făcându-şi fiecare treaba bine la locul de muncă vom fi alături şi aproape de nevoile pacienţilor noştri”, a precizat noul manager.

Numirea în funcţia de manager a Rodicăi Albert este pe o perioadă de şase luni. AGERPRES