Direcţia de Sănătate Publică Gorj are pe stoc câteva mii de doze de lapte praf. Reprezentanţii instituţiei dau asigurări că până în luna martie nu vor fi probleme, urmând ca după aceea să se achiziţioneze noi cantităţi. După data de 15 ianuarie va începe distribuţia către beneficiarii acestei luni.

La nivelul judeţului Gorj, bebeluşii care se încadrează în cerinţele legislaţiei privind acordarea de lapte praf gratuit, vor beneficia de dozele ce li se cuvin, cel puţin până în martie. „Avem lapte praf suficient pentru a putea acoperi toate solicitările până în luna martie. În momentul de faţă aşteptăm listele cu beneficiarii lunii în curs, pentru ca după data de 15 să putem începe distribuţia laptelui praf”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.