Consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate, Diana Loreta Păun, a declarat că este esenţială promovarea programelor de sprijin şi iniţiativele care încurajează utilizarea tehnologiilor digitale în rândul vârstnicilor, pentru a le oferi acestora autonomie şi a le facilita accesul la servicii medicale.

„Creşterea speranţei de viaţă aduce cu sine provocări, iar aproximativ 20% din viaţa unei persoane poate fi afectată de perioade nesănătoase. Este esenţial să promovăm programele de sprijin şi iniţiativele care încurajează utilizarea tehnologiilor digitale în rândul vârstnicilor, pentru a le oferi autonomie şi a le facilita accesul la servicii medicale. În acelaşi timp, educaţia pentru sănătate este o direcţie importantă de urmat în faţa unui ritm fără precedent al dezinformării”, a transmis Diana Păun, într-un mesaj video, la Congresul Naţional de Îmbătrânire Activă 2023, aflat la prima ediţie.

Ea i-a asigurat pe organizatorii manifestării de susţinerea Administraţiei Prezidenţiale pentru iniţiativele care promovează „sănătatea şi binele vârstnicilor”.

„Sper ca acest congres să fie doar începutul unei serii lungi de proiecte menite să construiască un viitor mai bun pentru vârstnicii României şi pentru societatea noastră în ansamblu”, a mai spus aceasta.

Prima ediţie a Congresului Naţional de Îmbătrânire Activă 2023, organizat de Asociaţia Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, are loc miercuri şi joi la Palatul Parlamentului. AGERPRES