Administrația Prezidențială este un partener de nădejde în lupta pacienților pentru viață. Este asigurarea pe care Consilierul de Stat din Administrația Prezidențială, Diana Păun (foto), le-a dat-o participanților la cea de-a patra ediție a Conferinței Naționale ”Pacienții și Medicina Pesonalizată”, organizată de Oameni și Companii și Farmexpert. Evenimentul s-a desfășurat pe 17 octombrie, în Sala Terra, Hotel Ramada Parc, București.

”Cu asociațiile de pacienți, Administrația Prezidențială își propune să aibă un dialog constant, constructiv, ne interesează problemele cu care ei se confruntă și sperăm ca, împreună cu ceilalți actori implicați, să găsim soluții. În acest context, salut agenda acestui eveniment, care este una deosebit de cuprinzătoare, acoperind cam toate aspectele relevante, ce țin de viața pacienților, cu impact direct. Succesul demersului pe care vi l-ați propus nu poate fi atins decât prin concursul tuturor actorilor implicați”, a arătat Diana Păun, în discursul său, din cadrul evenimentului. ”Investiția în sănătatea pacienților nu poate fi decît câștigătoare, iar eu sper să avem, la finalul acestei reuniuni, niște concluzii care să le facă viața pacienților mai ușoară”, a mai adăugat Consilierul de Stat din Administrația Prezidențială.

La rândul său, Directorul General al Farmexpert, Iulian Trandafir (foto), a salutat oportunitatea dialogului pacienți-oficiali-companii cu profil medical, subliniind că reuniunea organizată de Oameni și Companii cu sprijinul Farmexpert ”este o dovadă că această comunitate, dedicată pacienților și problemelor lor, s-a închegat și este deja o voce foarte puternică, recunoscută la nivel național”.

Cea de-a patra ediție a Conferinței Naționale ”Pacienții și Medicina Pesonalizată” face parte dintr-un program național lansat de Oameni și Companii și Farmexpert, în anul 2015. Până în prezent, în acest program au fost organizate trei ediții ale conferințelor naționale și cinci dezbateri profesionale, la care au participat peste 250 reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. Din momentul lansării sale, programul și-a propus să sprijine asociațiile de pacienți, să le ajute să se impună ca parteneri importanți pentru orice discuție legată de sistemul de sănătate din România, indiferent că este vorba despre modificări legislative, recalibrarea unor instrumente sau remodelarea și schimbarea programelor naționale din domeniul sănătății.

Peste 180 de asociații de pacienți au fost identificate până în prezent și incluse în comunitatea dedicată asociațiilor, ce însumează peste 400 de contacte, cu care există o comunicare permanentă. Programul este susținut de platforme digitale precum Portalul MedicalManager.ro, care include o pagină dedicată asociațiilor de pacienți și un newsletter lunar dedicat, cu peste 18 ediții transmise asociațiilor și altor specialiști din domeniul sănătății.

Programul de Management Modern al Asociațiilor de Pacienți este dezvoltat de Oameni și Companii cu sprijinul Farmexpert.