Consilierul prezidenţial Diana Păun a evidenţiat că iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) – Caravana medicală „Nu am făcut destul” – a adus speranţă şi ajutor în inima comunităţilor rurale, pe parcursul celor zece ani de existenţă.

„Indicatorii de rezultat (…) sunt o reflecţie a profesionalismului şi dedicaţiei celor implicaţi activ în realizarea campaniei. Cred că este un exemplu de solidaritate şi a contribuţiei pe care societatea civilă o are în comunitate. Vreau să apreciez cu această ocazie parteneriatul solid dintre societatea civilă şi autorităţile statului, în egală măsură mediul de business, care se implică activ (…) Această colaborare este un model demn de urmat la nivel naţional şi sunt convinsă că multiplicarea unor astfel de iniţiative este esenţială pentru a extinde beneficiile la nivel naţional şi cred că poate fi un model chiar pentru programele de screening pentru cancer prevăzute în Planul Naţional de Cancer. (…) Iniţiativa, pe parcursul celor 10 ediţii, a reuşit să aducă nu numai speranţă, dar şi ajutor concret în inima comunităţilor rurale”, a spus Păun, joi, la Senat, la o masă rotundă dedicată aniversării a zece ani de existenţă a caravanei.

Ea a îndemnat la continuarea acestui demers pentru sănătatea comunităţilor, la consolidarea parteneriatelor care îşi dovedesc eficienţa şi „pot aduce schimbarea acolo unde este atât de necesar”.

Peste 11.500 de persoane din mediul rural au beneficiat, în cei 10 ani de existenţă a Caravanei „Nu am făcut destul”, de testări medicale gratuite în urma cărora 33 de persoane au fost depistate cu cancer, dintre care cinci la ediţia din acest an intitulată „De 10 ani salvăm vieţi”, a afirmat, joi, Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). AGERPRES