Aplicația Diabeta a fost inclusă în raportul Romanian HealthTech Startups Overview Report, o radiografie a ecosistemului tehnologic al sănătății publicată de Activize și FreshBlood.

Potrivit autorilor raportului, startup-urile joacă un rol critic în ecosistemul de sănătate românesc pentru că abordează probleme semnificative și contestă status quo-ul. Aplicația Diabeta, creată de start-up-ul Apollo AI Technologies, a fost inclusă în secțiunea de Proiecte cu abordări inovatoare pentru specialiștii care le folosesc. Raportul integral poate fi vizualizat aici.

Diabeta este prima aplicație românească de tip chatbot dedicată profesioniștilor în domeniul sănătății. Aplicația scanează ghiduri, protocoale și RCP-uri și utilizează inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a genera răspunsuri la întrebările medicilor despre tratamentele disponibile pentru diabet. Aplicația este gratuită pentru medici, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

“Ne onorează includerea în lista celor mai reprezentative startup-uri care dezvoltă proiecte medtech pentru sistemul de sănătate din România. Totodată, suntem pregătiți să anunțăm și alte proiecte în domeniu, care să eficientizeze munca profesioniștilor în domeniul sănătății și să contribuie la progresul general al medicinei românești“, a declarat Mihaela Onofrei, GM Apollo AI Technologies.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.