braila_spitjud1.jpgDezinfectanţii folosiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru combaterea şi prevenirea infecţiilor nosocomiale (intraspitaliceşti) dintre cele mai grave nu sunt contrafăcuţi, potrivit rezultatelor probelor trimise spre analiză şi făcute publice de managerul unităţii, dr. Mihail Iugulescu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila foloseşte substanţe dezinfectante din categoria celor reclamate a fi contrafăcute, iar probele-martor care au stat la incubat timp de 48 de ore arată că rezultatele sunt negative, dezinfectanţii fiind în parametri normali.

„Din gama respectivă noi avem cinci substanţe: două săpunuri antibacteriene, două substanţe de dezinfecţie tegumentară şi una pentru pavimente. Probele s-au ridicat de pe mâini, din spaţiile şi de pe suprafeţele unde s-a realizat dezinfectarea cu acele substanţe şi au fost puse la incubator în laborator. Nu la noi, ci la Medcenter, pentru că noi nu avem servicii de laborator. Aceste probe au fost reanalizate după 48 de ore de la incubare, iar rezultatele au ieşit negative”, a declarat dr. Mihail Iugulescu.

Anul trecut, la unitatea medicală s-au înregistrat 38 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, conform unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină. „Au fost înregistrate 38 de cazuri de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, din care 28 infecţii digestive, 2 infecţii cutanate, 2 infecţii de plagă operatorie, 4 infecţii de plagă chirurgicală, o infecţie urinară şi una respiratorie. Nu au fost înregistrate focare de infecţii nosocomiale şi nici decese prin infecţii nosocomiale”, a afirmat Ciochină.

SJU Brăila funcţionează în trei locaţii diferite, starea generală a clădirilor fiind medie potrivit reprezentanţilor DSP. AGERPRES