Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a demarat negocierea pentru încheierea unor noi contracte-cost volum rezultat, care vizează asigurarea tratamentului pentru toate categoriile de pacienţi cu hepatita C, indiferent de gradul de fibroză, asta însemnând 10.000 de adulţi şi 60 de copii. ,,Pentru pacienţii diagnosticați după data de 30 iunie 2021, valabilitatea dosarelor medicale care atestă stadiul infectării cu hepatita C este de 6 luni. Aceştia vor beneficia de tratamente în baza noilor contracte cost-volum-rezultat care vor fi încheiate”, au declarat reprezentanții CNAS pentru 360medical.ro, care vor participa la dezbaterea online ,,Hepatitis 360”, organizată de redacția 360medical.ro joi, 15 iulie începând cu ora 18, și vor oferi detalii pe acest subiect.

De Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor, pacienții români își doresc acces la tratament imediat, fără pauze între contracte.

La ,,Hepatitis 360”, eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, vor fi abordate și alte subiecte precum: Planul Național privind controlul hepatitelor virale, accesul pacienților la investigații și tratament, obiectivele privind eradicarea hepatitelor pentru 2030, provocările hepatitei D, screening, prevenție, diagnosticare precoce în hepatite.

Dacă aveți întrebări referitoare la aceste subiecte le puteți trimite sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de Facebook 360medical.ro. Vom încerca să le preluăm în timp util pentru a vă putea oferi răspunsurile din partea invitaților noștri.

 

Mai multe detalii despre eveniment pe 360medical.ro