Asociaţia Sprijin, Organizare, Suport Mielom, S.O.S. Mielom organizează dezbaterea cu tema Să oferim o șansă la viață pacienților cu mielom multiplu, eveniment organizat în contextul Lunii Mondiale a Luptei împotriva mielomului (Myeloma Action Month), marcată la nivel internațional în luna martie. Evenimentul va avea loc joi, 30 martie, începând cu ora 10:30, la hotelul Capital Plaza, sala Mihail Kogălniceanu.

În cadrul dezbaterii, se vor discuta unele dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă pacienții cu mielom multiplu, precum: asigurarea accesului pacienților la liniile de terapie deja autorizate și existente în Uniunea Europeană, conform recomandărilor din Ghidurile Medicale Internaționale, creșterea accesului pacienților la studii clinice, diagnosticul tardiv al bolii și importanța creșterii conștientizării cu privire la mielom multiplu, o afecțiune incurabilă, al cărei diagnostc întârziat are un impact negativ asupra evoluției clinice a bolii, necesitatea unor programe de suport pentru pacienți, care desoeri suferă de depresie și anxietate cauzate de stresul unei vieți cu o boală incurabilă.

La dezbatere vor lua cuvântul Prof. Dr. Daniel Coriu, Directorul Centrului de Hematologie și Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni, reprezentanți ai Asociației S.O.S. Mielom, pacienți cu mielom multiplu.