Miercuri, 14 iunie 2023, de la ora 16.30, discutăm alături de 3 invitați speciali, prof. dr. Bogdan Timar, conf. dr. Anca Pantea Stoian și dr. Delia Reurean Pintilei despre sistemele inovatoare de livrare a insulinei în buclă închisă, adică terapia AHCL (Advanced Hybrid Closed Loop).

Vă așteptăm la Ora Specialistului Rodiabet, la o ediție dedicată exclusiv specialiștilor din domeniul sănătății, la care vom afla care sunt particularitățile acestui sistem, cum alegem pacienții potriviți pentru a-l utiliza și care sunt provocările cărora suntem nevoiți să răspundem pe măsură ce începem să le utilizăm. Înscrierile continuă aici: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-6/.

Terapia AHCL (Advanced Hybrid Closed Loop), adică sistemul de livrare a insulinei în buclă închisă este o abordare inovatoare în gestionarea diabetului de tip 1, care combină un sistem de pompă de insulină ce comunică cu un sistem de monitorizare continuă a glicemiei.

AHCL utilizează algoritmi avansați pentru a monitoriza și regla nivelurile de glucoză în mod continuu, iar sistemul ajustează automat doza de insulină administrată în funcție de nevoile individuale ale pacientului. Sistemul reușește să aducă pacientului un control mai bun al glicemiei și reduce riscul apariției complicațiilor și al episoadele de hipoglicemie.

 

Ora Specialistului Rodiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Diabeta, LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.