Despre România Umanitară, la Dialogul cu Diaspora de pe 27 iulie

Dialogul cu Diaspora de luni, 27 Iulie 2020, orele 20:00 RO, va pune reflectorul pe o parte din dramele medicale ale României, dar și pe oameni ce s-au hotărât să vină cu soluții concrete.

Adelina Toncean e activist umanitar și prin asociația Blondie transportă cu zboruri private pacienți mici la tratamente grele, în străinătate. E îngerul ce ține de mână copii abandonați și bolnavi. Uneori până în ultima clipă. Pentru că România nu are o ambulanță aeriană, dar are anual sute de pacienți ce necesită intervenții în afara granițelor, a decis să cumpere un avion, o ambulanță aeriană. Despre acest proiect va vorbi la Rețeaua de Solidaritate.

Christian Macedonschi e unul dintre inițiatorii colaborării germano-române la Brașov. Săptămâna trecută, o echipă de medici din Pforzheim a sosit la Brașov și lucrează alături de cadrele noastre medicale pentru a trata pacienții afectați de virusul Cov-Sars-2. Medicii germani au adus și trei aparate de ventilație și echipamente medicale de protecție, care au fost donate Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Evenimentul va putea fi urmărit LIVE pe Facebook