Luni, 13 noiembrie 2023, începând cu ora 14.00, aflăm cum să ne descurcăm mai ușor și mai bine pe sinuosul drum al decontării ședințelor de terapie, prin Subprogramul național de servicii conexe acordate persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Invitata specială a dezbaterii Caspa.ro de astăzi este Daniela Bololoi, Președinte al Rețelei RO TSA, care întrunește un număr de peste 86 ONG-uri, care oferă servicii de recuperare pentru pacienții cu TSA la nivel național.

Înscrierile sunt în continuare deschise pe pagina întâlnirii: https://www.caspa.ro/decontarea-sedintelor-de-terapie-pentru-persoanele-cu-autism/.

De la 1 octombrie 2023, ședințelor de terapie pentru copiii, tinerii și adulții cu TSA pot fi decontate de către stat. Normele au stabilit că adulții și copiii cu TSA au acces la maxim 2 ședințe (ore) de terapie decontate pe zi în limita a 40/42/44 ședințe/lună (în funcție de nr. de zile calendaristice).

Vino la Dezbaterea Caspa.ro de astăzi și află:

  • Care e procedura de autorizare și condițiile minime de dotare pe care trebuie să le îndeplinească cabinetele
  • Care sunt serviciile decontate
  • Cine sunt specialiștii care pot realiza serviciile decontate
  • Cum se pot implica părinții în procesul de decontare.

Vă așteptăm alături de noi pentru a încerca să lămurim cât mai multe dintre necunoscutele acestui drum, de la realizarea terapiei la decontarea sa de către CNAS.