Prima ediție online a dezbaterii Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, cu tema „Ecosistemul medical modern – control / prevenție / rating și încredere”, a avut loc pe 25 februarie. Evenimentul, organizat de Oameni și Companii, a fost moderat de conf. Univ. Dr. Mihai-Bogdan Petrișor, alături de care au fost prezenți Dr. Nirvana Georgescu – Quality and Patient Safety Director, Regina Maria și Dr. Cristina Berteanu – Vicepreședinte PALMED.

Cristina Ileana Berteanu – Vicepreședinte PALMED: “O să vorbesc în mod special despre Planul european de combatere a cancerului pentru că reprezintă o parte importantă din toate proiectele menționate, acesta fiind o prioritate pentru toți liderii europeni și pentru toate statele membre. Structura planului se axează pe cinci domenii cheie de acțiune: prevenție, depistare timpurie, diagnostic, tratament și îmbunățățirea calității vieții pacienților și a supraviețuitorilor. În ceea ce privește prevenția este vizată vaccinarea anti- HPV care țintește cel puțin 90% din populația de fetițe și chiar băieți până în 2030. Campanii susținute pentru combaterea fumatului astfel încât până în 2040 mai puțin de 5% din populație să consume tutun. O altă campanie este HEALTHY LIFESTYLE 4 ALL care țintește reducerea consumului de alcool, reducerea expunerii la substanțe periculoase și la poluare. Depistarea precoce este al doilea pilon important pentru îmbunătățirea accesului și a calității screeningului. Până în 2025 este deadline ca 90% din populația României să se califice pentru screening, depistare cancer de sân, col uterin și colorectal. Aceasta v-a putea fi realizat printr-o nouă schemă de screening pentru cancer sprijinită de Uniunea Europeană pentru a fi implementată în toate statele membre. În ceea ce privește diagnosticul și tratamentul se dorește înființarea unei rețele din care să facă parte toate statele membre astfel încât 90% dintre pacienții eligibili să aibă acces la Centrele Naționale Comprehensive de Cancer. Aceasta v-a permite și îmbunătățirea acceesului la diagnostic și tratament inovator și chiar se vor înființa niște registre ale inegalității care să semnaleze dacă accesul unora din statele membre nu este la fel de facil ca în alte state. Există și o inițiativă pentru înțelegerea cancerului, se dorește crearea unei aplicații pe mobil UNCAN.eu care va ajuta la identificarea persoanelor cu un nivel înalt de risc la cele mai frecvente tipuri de cancer. Tema calității vieții pacienților și supraviețuitorilor care implică rebilitarea pacientului, consilierea psihologică, evaluarea gradului de distress emoțional, supravegherea în eventualitatea recurenței potențială a bolii și bolii metastatice, precum și măsuri de sprijinire a integrării sociale și a reintegrării la locul de muncă”.

Nirvana Georgescu – Quality and Patient Safety Director, Regina Maria: „Cred că unul dintre cei mai dificili pași pe care i-am avut de făcut a fost educarea și asigurarea aceesului la screening. Mamografia este unul dintre screeningurile cu rata de participare cea mai redusă în ciuda oricăror tipuri de echipamente deștepte pe care noi ne străduim să le asigurăm. Recoltarea de papa-nicolau iarăși cred că este, pe baza datelor pe care le avem acum, cred că jumătate din populația feminină de vârsta corespunzătoare face această recoltare măcar o dată pe an, iar screeningurile pe care le facem pentru cancerul colorectal pornind de la testele de hemoragii oculte-fecale trecând prin testele fit sau prin colonoscopie iarăși acoperă o proporție destul de redusă din populația la risc. O rețea de sănătate care are abonați funcționează ca un sistem închis, în care tocmai pentru a menține starea de sănătate a persoanelor față de care ești responsabil faci tot felul de programe în care încerci să atragi oamenii. Până la urmă obligația noastră ca țară sau ca instituție va fi doar să facem efortul de a înrola cât mai mulți dintre pacienți prin orice fel de metode în aceleași programe.”

Conferința Națională de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, proiect inițiat în anul 2011, oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret și eficient, între actorii principali din sectorul medical privat, autorități și specialiști din domeniu, cu scopul analizării deficiențelor existente și identificării celor mai bune soluții, pentru a dezvolta sistemul medical românesc privat.

Participarea  a fost gratuită, evenimentul find susţinut de LiamedBIOCOMP, Regina MariaAlliance HealthcareRoche, Alphega .

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici