Peste două milioane de euro a costat reabilitarea şi dotarea cu aparatură a Policlinicii Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, ce deserveşte 20 de localităţi din sudul judeţului Caraş-Severin, însă, deocamdată, unitatea nu poate funcţiona, din cauză că nu are suficienţi medici.

„Lucrările la Policlinica Spitalului din Moldova Nouă au început în anul 2011. Clădirea a fost reabilitată total, iar cabinetele au fost dotate cu aparatură de ultimă generaţie, pentru care, din păcate, nu există medici specialişti. Noi ne străduim să punem lucrurile la punct, în vederea primirii acreditării, în luna septembrie. În această idee, lucrăm la modernizarea spălătoriei şi a tuturor spaţiilor din spital. Vrem să facem şi o parcare în curte, pentru aparţinători şi personalul spitalului. Din acest punct de vedere nu sunt probleme. În schimb, ne confruntăm cu lipsa medicilor, care nu prea vor să vină în zona noastră”, afirmă Milorad Brăila, directorul Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă.

Pentru a putea fi dată în folosinţă, policlinica are nevoie de cel puţin şase medici. Pentru a-i atrage la Moldova Nouă, autorităţile intenţionează să le ofere locuinţe chiar lângă spital.

„Aparatură avem, însă medici nu prea. Pentru a performa, am avea nevoie de cel puţin cinci-şase medici. Noi încercăm să le asigurăm locuinţe şi tot ce putem, dar, din păcate, din zece rezidenţi, trei au refuzat să se prezinte la post. Unul dintre ei e de înţeles, a prins un loc de muncă în Irlanda, pe cinci mii euro. Oricum, ne bucurăm de faptul că trei dintre ei, totuşi, au rămas”, spune Milorad Brăila.
În lipsa medicilor, localnicii sunt nevoiţi, de multe ori, să meargă la unităţi spitaliceşti din Reşita sau Timişoara, unde sunt cele mai apropiate spitale mari.

Spitalul şi Policlinica din Moldova Nouă deservesc, împreună, peste 30 mii de locuitori din întreaga zonă a Clisurii Dunării. AGERPRES