Ardelean_Cornelia.jpgDeputatul PC Lia Ardelean atrage atentia ministrului Sanatatii Publice asupra faptului ca medicii nu pot beneficia de asistenta medicala gratuita din cauza lipsei normelor de aplicare.
Dupa cum sustine deputatul Lia Ardelean, mai multi medici aradeni i-au adus la cunostinta faptul ca nu pot beneficia de prevederile Legii nr. 264/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, lege ce stipuleaza la punctul 27 ca la articolul 207, dupa litera g), se introduce o noua litera, litera h), cu urmatorul cuprins: „sa beneficieze, in mod gratuit, de asistenta medicala, medicamente si proteze, incepand cu 1 ianuarie 2008, in conditiile respectarii dispozitiilor legale privind plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate, atat medicii dentisti in activitate sau pensionari, cat si sotul sau sotia si copiii aflati in intretinerea acestora”.

„Din pacate, cu toate ca ar fi trebuit sa intre in vigoare la inceputul acestui an, prevederea respectiva nu poate fi aplicata din cauza lipsei normelor de aplicare, fapt care mi-a fost reclamat de mai multi medici din judetul Arad”, a precizat deputatul conservator aradean.

Avand in vedere cele de mai sus, deputatul Lia Ardelean s-a adresat oficial ministrului Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, sesizandu-i acestuia nerespectarea unei legi de care ar trebui sa beneficieze medicii din intreaga tara, intrebandu-l totodata cand va dispune emiterea normelor de aplicare pentru aceasta lege, astfel incat ea sa poata fi aplicata in scopul pentru care a fost elaborata.