Deputatul PNL Cristian Buican propune un parteneriat public privat în cazul Clinicii Balneo-fizioterapeutice şi de Recuperare Medicală din Călimăneşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea ca singura modalitatea pentru a nu fi închisă.

„Nu înţeleg de ce majoritatea administraţiilor publice locale şi judeţene sunt sceptice în folosirea parteneriatului public-privat. Clinica Balneo-fizioterapeutică şi de Recuperare Medicală din Călimăneşti reprezintă un brand naţional, iar situaţia incertă ce planează de câţiva ani asupra acesteia nu aduce niciun fel de beneficii. Propun public reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vâlcea să se gândească şi la varianta parteneriatului public privat, investitorii din domeniul sănătăţii fiind interesaţi de investiţii în staţiunile noastre balneo-climaterice. Nu putem să stăm cu mâna intinsă la guvern şi pentru drumuri, şi pentru canalizări, şi pentru reabilitări de blocuri şi pentru alocarea de fonduri pentru răscumpărarea clădirilor retrocedate şi pentru reabilitarea lor”, a declarat, marţi, parlamentarul vâlcean.

Buican mai spune că dacă reprezentanţii executivului ”ar avea în faţă un plan bine pus la punct pentru rentabilizarea acestei clinici, în care să se vadă interesul şi implicarea mai multor factori, mai ales din punct de vedere financiar, s-ar găsi înţelegere pentru alocarea unor fonduri”. „Însă dacă solicităm bani pentru răscumpărarea clădirii, pentru reabilitarea şi pentru funcţionarea acesteia sunt convins că nu vom primi niciun ban de la guvern”, a mai spus el.

Clinica Balneo-fizioterapeutică şi de Recuperare Medicală din Călimăneşti a fost câştigată în instanţă de foştii proprietari în urmă cu doi ani. Aceştia au declarat însă că ar de acord cu vânzare acesteia statului român dar cu condiţia achitării contravalorii acesteia care potrivit evaluărilor se ridică la aproximativ 1 milion de euro. Clinica a fost înfiinţată în anii ’50 şi în prezent funcţionează ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. AGERPRES