spit jud sibiu.jpgCel mai mare spital public din judeţul Sibiu se confruntă cu un val de demisii la vârf, fiind vorba de trei directori care au renunţat la funcţiile lor, din motive care nu au fost făcute publice, conform unui comunicat de presă remis luni.

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu anunţă demisiile din Comitetul Director al instituţiei ale directorului medial, dr. Călin Cipăian, directorului financiar-contabil, dl. loan Blaga. Demisiile au fost prezentate conducerii în data de 28.03.2013 şi s-a luat act de ele în data de 29 martie 2013. Tot în data de 28.03.213 şi-a prezentat demisia din funcţie şi directorului administrativ al SCJU Sibiu, dl. Gheorghe Presecan”, se arată în comunicat.

În cadrul Comitetului Director al spitalului au fost numiţi de către Consiliul Judeţean Sibiu, printr-o dispoziţie din 29 martie, următorii: prof. univ. dr. Ioan Baier, în funcţia de director medical interimar, şi economista Burnete Mitea Doina Elena, în funcţia de director financiar-contabil.

Până la ocuparea prin concurs a celor două funcţii de conducere, conducerea SCJU Sibiu se asigură de către comitetul director interimar, format din managerul spitalului, directorul de îngrijiri, directorul medical interimar şi directorul financiar-contabil interimar. Atribuţiile directorului administrativ vor fi preluate, tot cu statut de interimat, de Gabriela Turoczi.

„Am luat act de deciziile de hotărârile dlui director medical, dlui director financiar contabil şi dlui director administrativ, demisia fiind un act unilateral de voinţă. Consiliul Judeţean Sibiu a numit doi directori interimari pe aceste posturi. Speram că, împreună cu noii membrii ai Comitetului Director, care sunt persoane cu o vastă experienţă şi o excelentă pregătire, să reuşim să gestionăm eficient activitatea SCJU Sibiu”, a declarat dr. Liviu Cotârlă, managerul SCJU Sibiu.

Noua componenţă a Comitetului director va fi prezentată oficial vineri 5 aprilie în cadrul unei conferinţe de presă organizată de SCJU Sibiu. AGERPRES