biserica.jpgSenatorul PD-L de Mures Petru Basa a anuntat ca este interesat de problema spitalelor bisericesti si ca va sprijini, in Parlament, ideea infiintarii acestor centre de asistenta sociala si medicala, dar numai daca initiativele sunt de durata si pot fi implementate.

Ideea infiintarii acestor spitale bisericesti a fost lansata in cadrul seminarului “Biserica si societatea”, organizat la Sighisoara de Fundatia “Konrad Adenauer”, Asociatia Medicala Crestina “Spital Luckas” din Laslea, Asociatia Filantropia Ortodoxa Sighisoara si Centrul Crestin Medical Social de Zi.

“Împartasesc aceasta idee si ii asigur de tot sprijinul in aceasta problematica, in conditiile in care este un lucru firesc luand in calcul lucrarea filantropica pe care Biserica Ortodoxa a desfasurat-o mereu. Astfel de lucrari filantropice realizate la initiativa si cu implicarea activa si neconditionata a unor fete bisericesti si a altor oameni cu suflet mare ar fi Spitalul Providenta din Iasi, Spitalul ‘Luckas’ din Laslea si, nu in ultimul rand, Centrul Crestin Medical Social de Zi din Sighisoara. Sunt proiecte din inima, proiecte viabile, cu un impact deosebit asupra comunitatilor in care functioneaza, proiecte care au redat speranta de mai bine multor persoane aflate in dificultate”, a spus Basa. Senatorul a aratat ca se va gandi inclusiv la realizarea unui proiect legislativ impreuna cu bisericile care au astfel de initiative.