Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina acoperă în parte deficitul de medici cu care se confruntă cu ajutorul medicilor pensionari, însă sunt specilităţi, cum este cazul Cardiologiei, unde, pentru asigurarea gărzilor se apelează la medici de la alte secţii sau chiar din alte spitale, potrivit managerului SJU, Andrei Iordache.
Acesta a precizat că în prezent, în spital, lucrează 15 medici pensionari, iar în cazul în aceştia nu şi-ar mai putea desfăşura activitatea cele mai afectate ar fi secţiile Pediatrie şi Neonatologie.
„Aceşti medici pensionari au contracte cu spitalul până sfârşitul acestui an. Să sperăm că nu vor apărea impedimente de vreun fel şi vor putea să lucreze în spital şi după 1 ianuarie. Sunt diferite specialităţi în care lucrează medici pensionari însă cele mai afectate secţii, în situaţia în care medicii pensionari nu ar mai lucra în spital, ar fi Pediatria şi Neonatologia”, a spus Iordache.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a menţionat că în prezent cel mai mare deficit de medici este la secţia Cardiologie, unde este nevoie de încă trei medici şi unde în prezent, pentru asigurarea gărzilor, se apelează la medici de la Interne şi la un medic de la Craiova.
„Am scos posturi de medici cardiologi la concurs dar fără rezultate. Avem nevoie de trei cardiologi şi, în prezent, pentru asigurarea gărzilor, situaţia se rezolvă de la o lună la alta, cu medici de la alte specialităţi şi de la alte spitale, de la Craiova”, a spus Iordache. În prezent, la secţia Cardiologie lucrează cinci medici, dintre care doi cu jumătate de normă. AGERPRES