Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are un deficit de personal de peste 500 de cadre, cele mai multe posturi libere fiind pentru asistenţi medicali, infirmiere şi îngrijitoare.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa ar trebui să aibă 1484 de salariaţi, conform normativului de personal, însă, la ora actuală, aici lucrează doar 970 de persoane.
Managerul spitalului, Dumitru Secăşan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că singurul sector la care acesta stă bine îl reprezintă medicii, în comparaţie cu deficitul înregistrat în cazul asistentelor, dar mai ales în cel al infirmierelor şi al îngrijitoarelor, „unde se munceşte la cota de avarie”.
„La ultimele concursuri pe care le-am organizat, au fost persoane care s-au înscris la examen pentru a ocupa un post de îngrijitor sau infirmier, au luat examenul, dar când au văzut unde vor lucra şi în ce constă munca lor, au refuzat să mai vină la lucru. Pentru noi, asemenea gesturi înseamnă întârzierea cu încă trei luni a ocupării posturilor respective. În acest fel, se poate ajunge la situaţia în care să nu reuşim să asigurăm asistenţa medicală continuă, neputând ocupa toate cele trei schimburi cu personal, pe toate secţiile’, a spus managerul spitalului.
„Acest lucru este surprinzător în condiţiile în care reşiţenii se plâng de lipsa locurilor de muncă”, a afirmat Dumitru Secăşan.
Deficitul de personal, la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa, este de 188 de asistenţi medicali, de 121 de posturi de infirmieri şi 61 de posturi de îngrijitori. AGERPRES