Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan afirmă că, în urma discuţiei avute sâmbătă seară de Ministerul Sănătăţii cu managerii unor spitale şi cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a ajuns la concluzia că se va recomanda amânarea intervenţiilor chirurgicale care nu reprezintă urgenţe, în perioada următoare, pentru ca mai multe paturi ATI să poată fi alocate terapiei COVID.

Ceea ce vreau să asigur însă populaţia este că urgenţele, pacienţii oncologici care au un timing foarte strict pentru intervenţii chirurgicale şi care trebuie să se opereze într-un anumit moment nu vor fi afectaţi pentru că sunt clar urgenţe şi aceşti pacienţi. De asemenea, gravidele reprezintă urgenţe”, explică medicul.

A fost o discuţie, sâmbătă seară, cu managerii mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară, inclusiv cu reprezentanţi ai DSU. (…) Şi practic s-a discutat în acel context despre măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm, pentru că este o situaţie de criză de care trebuie cu toţii să fim conştienţi.

 

Materialul integral pe www.psnews.ro