În 1984, oamenii de știință au descoperit virusul, în cadrul unei epidemii alarmante, cand se îmbolnăveau bărbați tineri, sănătoși, care dezvoltau cancere agresive și pneumonii rare ce puneau viața în pericol.

Descoperirea HIV a fost un moment mult așteptat, iar Margaret Heckler, secretarul pentru sănătate și servicii umane, a promis că flagelul SIDA se va încheia în curând. Ea a promis un vaccin pentru testare în termen de doi ani.

Treizeci și șase de ani mai târziu,

încă nu există un vaccin contra HIV. Dar, în loc să fie o poveste de precauție a mediului științific, acel efort nereușit duce la o încredere și mai mare în căutarea unui vaccin contra coronavirusului, din partea unora dintre aceiași cercetători care și-au petrecut cariera în căutarea tratamentului împotriva SIDA.

In cei 36 de ani de cercetări asupra HIV, oamenii de știință au strans o cantitate enormă de informatii despre sistemul imunitar, tehnologiile vaccinului perfecționate fiind acum repoziționate împotriva coronavirusului și au creat o infrastructură mondială de rețele de studii clinice care pot fi extrapolate de la HIV la agentul patogen care provoacă boala Covid 19.

 

Continuarea materialului pe platforma specializata DespreHiv.ro