Miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 17.00, ne revedem pe Zoom și Facebook la o nouă întâlnire a Comunității Cardiologie Modernă, dedicată Zilei Mondiale a Inimii.  Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile pe pagina evenimentului, pe platforma CardiologieModerna.ro.

Inima este singurul organ pe care îl puteți auzi și simți. Este primul și ultimul semn al vieții. Este unul dintre puținele lucruri care are potențialul de a ne uni pe toți ca oameni.Trăim vremuri fără precedent. Nu știm ce curs va avea pandemia în viitor, dar știm că îngrijirea inimilor noastre este mai importantă ca niciodată.

De Ziua Mondială a Inimii vă invităm la un eveniment dedicat prevenției cardiovasculare, un proiect dezvoltat de Asociația Optim Cardio, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților și CardiologieModerna.ro, cu susținerea Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” din București.

Ne propunem să vă ajutăm să aflați cum să dați mai multă atenție inimii dumneavoastră înainte de a face o boală cardiovasculară, dar și cum e cel mai bine să procedați după ce ați trecut printr-un prim eveniment cardiovascular marcant.

Medici din cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” vor prezenta, în sesiuni succinte, informații despre:

  1. Situația actuală a bolilor cardiovasculare în România. Dr. Crina Sinescu
  2. Cum să faci alegeri alimentare sănătoase și de ce? Irina Calangea
  3. De ce ar trebui să renunți la fumat? Șef Lucrări Dr. Valentin Chioncel
  4. Cum să faci activitate fizică în condiții pandemice? Maria Pană
  5. Ce rol are alcoolul în sănătatea inimii? Dr. Andreea Lăcraru
  6. Cum să revii la o viață normală după o internare în spital și recuperarea cardiacă. Șef Lucrări Dr. Ștefan Busnatu
  7. De ce ar trebui să mergi la controalele medicale periodice? Conf. Dr. Cătălin Andrei

După discuțiile centrate pe educație preventivă vom organiza o scurtă dezbatere cu Vasile Barbu, Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților în care vom discuta despre lipsa programelor de recuperare cardiacă din România și a poverii care apare în rândul pacienților din lipsa de gestionare eficientă a bolii după prima internare în spital.

Vă invităm să vă înscrieți și să fiți alături de noi, să puneți întrebări și să facem împreună PREVENȚIE!

CardiologieModerna este o comunitate administrată de Oameni și Companii. 

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici