Anual, în ultima zi a lunii februarie, marcăm, la nivel mondial, Ziua Internațională a Bolilor Rare. În 2024, an bisect, celebrarea are loc pe 29 februarie.

În ajunul acestei zile, pe 28 februarie, Societatea Română de Hematologie, în parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni și Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, transmite un mesaj de solidaritate, dar și de conștientizare a existenței bolilor rare, alături de pacienți, organizații reprezentative ale acestora, aparținători și medici.

Evenimentul are loc în amfiteatrele a trei unități medicale: Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași.

În cadrul acestuia, în mod simbolic, participanții vor picta, cu ajutorul mâinilor, în culorile reprezentative acestei zile: albastru, verde, mov și roz. Planșele astfel obținute vor fi expuse în zone publice ale unităților medicale, pentru a atrage atenția asupra celor peste 7000 de boli rare identificate până în prezent, o pondere importantă fiind constituită din afecțiunile hematologice. Despre acestea, puteți citi mai multe aici: https://srh.org.ro/boli-rare/

Mai multe detalii despre acest eveniment, ca și despre toate evenimentele naționale și locale din domeniul Sănătății, găsiți, actualizate permanent, pe EventsMax.ro – Platforma evenimentelor profesionale și de business din România. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes. Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează. Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .