România a intrat de 3 zile în cea de-a treia etapă de relaxare și vine și după două weekenduri prelungite, astfel că autoritățile se așteptau la o creștere a numărului de cazuri, mărturisește ministrul Sănătății, în interviu acordat HotNews.ro.

Nelu Tătaru spune că sistemul medical este pregătit să facă față noilor cazuri, dar face un apel la români să respecte regulile de protecție care însoțesc fiecare măsură de relaxare, pentru ca numărul cazurilor să poată fi ținut sub control.

Ministrul Sănătății admite și faptul că, odată cu creșterea numărului de cazuri din ultimele zile, „există o tendință de suprapopulare la nivelul spitalelor din București – Matei Balș și Victor Babeș”, dar spune că deocamdată mai sunt locuri în aceste spitale. De asemenea, în țară, „sunt anumite zone, anumite spitale din anumite județe, care au o suprasolicitare în acest moment sau sunt aproape de limita maximă. Acolo, o parte dintre cazuri vor fi dirijate către spitalele din apropiere, în măsura în care nu vor mai exista locuri.”
Materialul integral pe www.hotnews.ro