Datoriile acumulate de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se ridică la peste 11 milioane lei, dintre care mai bine de opt milioane reprezintă arierate, a declarat managerul spitalului, Mihaela Bacer.

„Arieratele nu au scăzut, dar ne-am străduit şi am reuşit să reducem mult din cheltuieli. La momentul de faţă, datoriile sunt de aproape 11,4 milioane lei, din care arierate, aproape 8,3 milioane lei. Unitatea spitalicească a încercat să reducă cheltuielile prin renegocierea contractelor de servicii, însă acest lucru nu pare să fie o soluţie pe termen lung”, a spus managerul unităţii spitaliceşti.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă, în prezent, cheltuielile cu salariile reprezintă 76% din bugetul instituţiei, dar procentul va creşte în viitor, o dată cu majorările salariale anunţate de Guvern.

În aceeaşi conferinţă de presă, Mihaela Bacer a vorbit şi despre investiţiile ce vor avea loc în această unitate spitalicească. „Vom achiziţiona, cu ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, o masă de ortopedie şi cinci mese de ginecologie, iar în viitorul apropiat avem în vedere achiziţionarea Gaz Cromatografului şi congelatorului profesional pentru Secţia de Medicină Legală, o hotă cu exhaustare pentru anatomia patologică, a unui electrocauter chirurgical pentru ortopedie şi a unei etuve de sterilizare”, a declarat managerul SJU Reşiţa.

De asemenea, Mihaela Bacer a prezentat şi noul director medical interimar al spitalului, în persoana medicului Rodica Măslin, după ce la sfârşitul lunii ianuarie medicul Caius Diaconescu a demisionat din funcţia respectivă. Rodica Măslin este medic primar ATI la nivelul Centrului de Hemodializă Renală din SJU Reşiţa şi va deţine funcţia de director medical pentru o perioadă de cel mult şase luni, până la organizarea concursului în vederea ocupării acestui post. AGERPRES